Vragen? Aarzel niet om ons te contacteren!

Maak kennis met de helihaven van Diksmuide

Het ontstaan van de helihaven van Diksmuide is begonnen na het krijgen van een helikoptervlucht als verjaardagsgeschenk. Ludwig Louwagie was er zo van gebeten dat hij besloot een helihaven in te planten op de industriezone van Diksmuide.

Begin 1995 werd Heli Promotions opgericht, de allereerste permanente helihaven in West-Vlaanderen was geboren.

De helihaven van Diksmuide beschikt over een ideale infrastructuur om het helikopterbedrijf optimaal te runnen: ontvangstlokaal, buitenterras, cafetaria, sanitair, bureel, loods voor stalling van de helikopters, groenzone voor de heli’s, parking… Tevens is de helihaven beschikbaar voor Flight Simulator.

Heli Promotions is in eerste instantie een promotiebedrijf naar de bedrijfswereld (zakenvluchten, luchtfotografie, incentives, …), het verenigingsleven (kermissen, sport en andere evenementen, …) en het toerisme.

Ten tweede en zeker niet onbelangrijk, is de helihaven een erkende opleidingsschool voor helikopterpiloten.
Meer info hieromtrent vindt u bij “Pilootopleiding”.

In 2001 startte Heli Promotions een samenwerking met Paramount Helicopters uit Diest, die tevens over een permanente helihaven beschikt.
Deze samenwerking biedt tal van voordelen zoals een grotere helikoptervloot, uitwisseling van piloten en knowhow, die uiteindelijk uitmondt in een betere service en flexibiliteit.
Naast de helihaven van Diksmuide is het dus ook mogelijk om te vertrekken vanuit de helihaven van Diest!

Helihaven DIksmuide

Het terras met zicht op de helihaven

Helihaven DIksmuide

Helihaven Diksmuide van uit de lucht

Robinson R22 op onze helihaven